Thursday, December 12, 2013

JOM BUAT DUIT...

Nak cari modal untuk bisnes kan??? tak payah keluar sesen pun.... Klik je link kat bawah ni.. Kemudian register (terus dapat USD25).. Dapat link sendiri je, terus promote... tak perlu guna duit...

Terima Kasih...

klik link dekat sebelah ni http://bit.ly/JcS4ri

Thursday, January 10, 2013

Koleksi mutiara kata dalam Bahasa Inggeris

Pergi jumpa 'pakcik' Google makanya dapat la beberapa blog yang ada mutiara kata dalam Bahasa Inggeris..so, aku letak kat sini supaya aku senang nak cari dan kalau ada kawan-kawan guru nak cari pun boleh klik je nanti link tu...

Wednesday, January 9, 2013

| 2013 | Bye-bye Sem 4 | Cuti panjang |

Salam..hai..

Lamanya 'rumah' ni bersawang..ampun la sebab tuan rumah ni agak tak sempat nak 'buang' sawang bagai hehehe diam tak diam 2012 dah pun 9 hari berlalu meninggalkan kita...sekejap je masa berjalan...2013 menjelma dan kita pun dah habis semester 4 atau semester 1 sesi 2012/2013 bagi PPG PJJ Kohort 1 Mac 2011..ada lagi 4 semester yang perlu kita lalui dengan penuh keyakinan dan kesabaran..semakin lama semakin susah dan mencabar subjek yang kita pelajari...aku??

Thursday, August 2, 2012

lelong modul semester 3 PPG PJJ UPSI

Salam Ramadhan..
Saya nak lelong modul semester 3 PPG PJJ UPSI...last sem ada yang order pastu tak datang ambik...saya jual murah je..RM5 bagi setiap modul tapi harga tak termasuk pos ye...kalau yang nak COD pun boleh kalau dok area ipoh ni..leh datang ambik kat opis saya...

saya ada modul berikut :
1. KAE 3013 : Ekspresi Kreativiti Kanak-kanak
2. KRM 3013 : Asas Nombor
3. KRM 3023 : Asas Ukuran

Kalau berminat boleh tinggalkan nama n email kat ruangan komen atau emailkan nama, nombor phone ke jihan041777@siswa.upsi.edu.my

Friday, June 22, 2012

Lelaki yang kukagumi

Cerita ni mungkin tak ada kaitan dengan pengajaran dan pembelajaran atau sebaliknya tapi sekadar nak berkongsi kejayaan lelaki ini..lelaki ini adalah lelaki kedua yang amat kukagumi dan sanjungi selepas ayahanda tersayang. Lelaki ini menjadi kesayangan semua ahli keluarga kami. Memang menjadi kebanggaan arwah tok & arwah pah. Sejak kecil, aku dah melihat ciri-ciri kejayaan yang ada pada dia. Masih segar diingatan masa kecil dulu, aku selalu mengikut ayah dan mak melawat lelaki ini di asrama..lelaki ini salah seorang pelajar Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR) Ipoh. Selepas STAR, lelaki ini menyambungkan pelajaran ke University South of Wales, Sydney, Asutralia untuk Ijazah Sarjana Muda dan seterusnya menyambung Ijazah Sarjana di Universiti Malaya. Aku ada masa konvokesyen di Universiti Malaya sebagai meraikan kejayaan lelaki ini...sekarang, selagi lagi lelaki ini membanggakan kami sekeluarga dan pastinya arwah tok dan arwah pah teramat bangga dengan kejayaan lelaki ini sekiranya mereka ada lagi. Siapa lelaki ini? Lelaki ini adalah Abi Sofian b. Abd. Hamid; CEO Northport Bhd. Siapa lelaki ini dengan aku? Dia adalah adik lelaki mak yang bongsu dan pastinya dia adalah pakcik aku. Mungkin orang atau yang membaca entri aku ada berkata-kata "ala..setakat CEO nak kecoh"...tak kisah korang nak kata apa tapi aku berbangga dengan dia kerana pada kami semua dia seorang yang cukup baik...sederhana orangnya..sentiasa ambik berat tentang kakak-kakak n abang-abang serta anak-anak saudara..keluarga dia lagi la dia ambil berat...anak-anak dia pun alhamdulillah semuanya berjaya menurut jejak langkah dia suami isteri. Aku sentiasa menjadikan kejayaan ayah aku dan pakcik aku ni sebagai sumber inspirasi untuk terus berjaya...

Ni la pakcik aku..

Mr. Abi Sofian b. Abd. Hamid, 50

Congratulations, Cek... walaupun lambat dapat tahu but better late than never, right? and  i'm pround to be one of your niece

Nak baca lagi korang leh klik link kat bawah ni...semua link dalam bahagian business paper online dan juga dari web Northport. Berhad.

http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/4/24/business/11159608&sec=business
http://www.thesundaily.my/news/344381
http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/4/10/business/11076951&sec=business
http://www.northport.com.my/news.php?news_id=299
http://www.northport.com.my/corp_ceo.php#top

Thursday, June 21, 2012

Merdeka!!!!!

Exam dah habis so sekarang ni MERDEKA!!!! cuti semester sampai bulan September so boleh berpuasa dan beraya dengan aman tanpa assignment dan forum :) Selamat bercuti... *cuti study je tapi keje tetap keje*

Sunday, May 20, 2012